Over Hoogvliet

Hoogvliet.

Hoogvliet is een deelgemeente van Rotterdam. Net als andere deelgemeenten heeft ook Hoogvliet een eigen deelgemeenteraad.

Deze is verantwoordelijk voor het welzijn van de bewoners. In deze deelgemeente, met zo'n 38 duizend inwoners, wonen mensen uit vele culturen. Veel inwoners zijn werkzaam in de petrochemische industrie of haven

De deelgemeente Hoogvliet kan vanaf Schiedam en Vlaardingen worden bereikt door de Beneluxtunnel. En vanaf Rotterdam zuid en Poortugaal/Rhoon over de Groenekruisweg. Vanuit Spijkenisse over de Spijkenissebrug.

Hiermee is tevens duidelijk hoe de ligging van Hoogvliet ten opzichte van de omgeving is. De Groenekruisweg, tevens de langste weg van Nederland, doorkruist de 'stad' als een slagader. Vroeger al was deze weg de route voor venters en ander gepeupel. Tot in de jaren zestig had het stoomtrammetje van Rotterdam naar Hellevoet, een halte aan de Groenekruisweg, het tramhuisje staat er ook nu nog.

Veel inwoners werken bij de raffinaderijen in de omgeving, Shell, Esso enz. Maar ook vinden velen werk in Rotterdam zelf. Hoogvliet gaat overigens ook steeds meer voor werkgelegenheid zorgen. Zo is er het snel uitgroeiende bedrijvenpark Gadering, waar menig transito bedrijf zijn vestiging heeft. Trouwens ook steeds meer andere bedrijven vinden in Hoogvliet hun stek, Bouwmarkten, Tuincentra, koeriersbedrijven enz noem maar op.

De middenstand in verschillende wijken van de deelgemeente heeft een grote verscheidenheid aan winkels. Grote supermarkten hebben hier hun deuren geopend.

Het grote winkelcentrum aan de Binnenban heeft een zeer ruime parkeer mogelijkheid die bovendien nog gratis is ook.

Het buurt en clubhuis werk is in Hoogvliet enorm, er zijn heel veel initiatieven op dit gebied.

Hoogvliet kent ook vele kunstenaars, zeker voor een plaats met deze omvang is het aantal, maar ook de kwaliteit erg groot.

Hoogvliet sloopt op dit moment veel van de oudere woningen die niet meer voldoen. Het gevolg hiervan is wat ongemak voor de bewoners, maar als straks de nieuwbouw gereed is dan kan Hoogvliet er weer jaren tegen.

Dus Hoogvliet is zo gek nog niet!